Wereldwijde e-learning in 25 landen

GrandVision is een wereldwijd marktleider op het gebied van oogverzorging en heeft ruim 7000 winkels in meer dan 40 landen in Europa, Noord- en Zuid- Amerika en Azië. Er werken meer dan 36.000 medewerkers die elk hun eigen rol en verantwoordelijkheden hebben binnen de organisatie. Al deze medewerkers moeten getraind worden, passend binnen de functie die ze vervullen. Uiteraard is het geven van trainingen aan zo’n groot aantal medewerkers een uitdaging. Dit was dan ook de aanleiding voor het leerplatform GrandVision Academy.

GrandVision Academy

Met het leerplatform GrandVision Academy investeert GrandVision in de opleiding van haar medewerkers om zo marktleider te blijven. Goed getrainde medewerkers voegen immers waarde toe aan het bedrijf en uiteindelijk ook aan de consument.

GrandVision heeft aan Gravity gevraagd om een leerplatform te ontwikkelen waar medewerkers op een gemakkelijke manier uitdagende leerstof kunnen opdoen op elke locatie en op elk apparaat. De belangrijkste vraag was: hoe zorg je voor een succesvol opleidingsprogramma voor een internationaal bedrijf met verschillende markt locaties én presenteer je dit leerprogramma aan medewerkers in verschillende functies?

gebruikers uit 25 landen
login-rate
trainingen
gebruikerswaardering
GrandVision Academy
GrandVision Academy
GrandVision Academy

We gingen aan de slag met verschillende ideeën om hindernissen weg te nemen en te zorgen voor meer betrokkenheid bij de medewerkers. Deze ideeën werden getoetst bij verschillende medewerkers om te zien of de motivatie voor en acceptatie van leren via de GrandVision Academy verbeteren. De feedback op deze toetsing werd vervolgens doorgevoerd in het platform.

De GrandVision Academy biedt een overzichtelijk leerplatform waar je per functieprofiel specifieke trainingen kunt aanbieden waardoor je als medewerker precies de kennis en vaardigheden krijgt om je werk optimaal uit te voeren. Het leerplatform houdt de voortgang van medewerkers bij en nieuwe trainingen zijn eenvoudig toe te voegen. Inmiddels staan er meer dan 3800 trainingen in de GrandVision Academy.

“During this journey Gravity discovered our needs, our potential and showed us how all promises can become true! Thank you for your brightness and dedication. Having Gravity in the team makes the GrandVision Academy cool and stronger!

Het leerplatform wordt actief gebruikt door 21.300 medewerkers uit 25 landen. Inmiddels zijn er in totaal meer dan een miljoen trainingen gevolgd. Manager kunnen de voortgang van medewerkers bijhouden en hieraan conclusies verbinden. Het gebruiksgemak en succes van het platform zorgde ervoor dat steeds meer landen zich willen aansluiten. Dit resulteerde in doorontwikkeling waarin nieuwe wensen en features elkaar in hoog tempo opvolgen.

Profielfoto van specialist Tibor Uittenbogaard

Tibor