UX- en SEO-optimalisatie voor Bergman Clinics

Bergman Clinics, een toonaangevende zorginstelling, had als doel hun online zichtbaarheid te vergroten en hun organische zoekverkeer te laten groeien. Ze wilden beter gevonden worden door potentiële patiënten die gespecialiseerde medische zorg zochten. Het verbeteren van de gebruikerservaring en het optimaliseren van de website waren essentiële stappen om hun concurrentiepositie te versterken.

Locatiefoto van Bergman Clinics Ede | Loyals Groep

Optimalisatie van online zichtbaarheid en UX- en SEO-optimalisatie voor Bergman Clinics

Loyals Group, dé bureaugroep voor ondernemend Nederland, is al meer dan 15 jaar partner voor Bergman Clinics. In die 15 jaar hebben we de online zichtbaarheid vergroot en de technische robuustheid en gebruikerservaring (UX) meetbaar geoptimaliseerd. Na een succesvolle implementatie van het verbeterde UX-design in 2022 en 2023, heeft Loyals Group’s haar SEO-specialist SmartRanking bij het project aangesloten om de SEO-prestaties van de website verder te optimaliseren. Deze samenwerking heeft geleid tot een versterkte digitale aanwezigheid en een verbeterde vindbaarheid voor Bergman Clinics.

Uitdagingen in deze case

  • Online zichtbaarheid vergroten | Bergman Clinics, een toonaangevende zorginstelling, had als doel hun online zichtbaarheid te vergroten en hun organische zoekverkeer te laten groeien. Als onderdeel van het vergroten van de online zichtbaarheid heeft Loyals Groep label Huray BV een brand awareness campagne gelanceerd in diverse online kanalen. Hiermee is het merk Bergman Clinics meer top of mind bij een breder publiek.
  • Organisch zoekverkeer laten groeien | Bergman Clinics wilde ook ‘organisch’ beter gevonden worden door potentiële patiënten die gespecialiseerde medische zorg zochten. “Organisch” betekent: vanuit zoekopdrachten in bijvoorbeeld Google. Loyals Groep label SmartRanking BV onderzocht- en optimaliseerde de SEO prestaties van de website content en techniek. Strategische optimalisaties droegen eraan bij de dat de positie van de website in zoekresultaten meetbaar en duurzaam verbeterde.
  • Meer meetbare aanvragen en conversies | Loyals label Nextly BV realiseerde zowel de technische SEO verbeteringen, als verbeteringen in de gebruiksvriendelijkheid op desktop en mobiel. Het verbeteren van de gebruikerservaring (User Experiënce of UX) en het optimaliseren van de website hebben direct geleid tot meer conversies naar aanvragen voor behandelingen. Voor Bergman essentiële stappen om hun concurrentiepositie te versterken.
+60% groei in online zichtbaarheid
Verbetering gebruiksvriendelijkheid op mobiel & desktop
Het op mobiel gebruiksvriendelijke anatomisch beeld met links naar informatie over behandelingen van Bergman Clinics
De Bergman Clinics website mobile responsive voor desktop en mobiel
De Bergman Clinics website geeft direct inzicht in vestigingen behandelingen en meer

UX-optimalisatie

Loyals Group begon de samenwerking met Bergman Clinics met een grondige analyse van de bestaande website en de identificatie van UX-verbeterpunten. Loyals Groep labels Nextly, SmartRanking en Huray werkten nauw samen met de klant om een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface te ontwerpen die voldeed aan de behoeften en verwachtingen van de doelgroep van Bergman Clinics. Het doel was om de conversieratio te verhogen en de algehele tevredenheid van gebruikers te verbeteren.

Loyals Groep voerde een grondige analyse uit om pijnpunten te identificeren en ontwikkelden een plan om deze aan te pakken. Het team van Nextly implementeerde een intuïtief en gebruiksvriendelijk UX-design dat aansloot bij de behoeften en verwachtingen van de doelgroep. Ze werkten ook aan technische optimalisaties om de laadtijd te verkorten en de responsiviteit te verbeteren.

De optimalisatie resulteerde in aanzienlijke verbeteringen in de website van Bergman Clinics, waaronder een verhoogde conversieratio en positieve feedback van gebruikers. De klant kon nieuwe doelgroepen aantrekken en hun marktaandeel vergroten.

SEO-optimalisatie met SmartRanking

Na de succesvolle uitvoering van de UX-optimalisaties trad SmartRanking, de SEO-specialist van Loyals Group, toe tot het project. SmartRanking voerde een diepgaand zoekwoordonderzoek uit om relevante zoektermen te identificeren die potentiële patiënten gebruiken bij het zoeken naar specifieke behandelingen en medische diensten. Op basis van dit onderzoek ontwikkelde SmartRanking een strategisch plan om de online zichtbaarheid van Bergman Clinics verder te vergroten. De volgende stappen werden ondernomen:

  • Zoekwoordonderzoek: SmartRanking voerde uitgebreid zoekwoordonderzoek uit om relevante zoektermen te identificeren die potentiële patiënten gebruiken bij het zoeken naar specifieke behandelingen en medische diensten.
  • On-page optimalisatie: De SEO-experts pasten geavanceerde optimalisatietechnieken toe op de website van Bergman Clinics, waaronder het optimaliseren van metadata, het verbeteren van de interne linkstructuur en het optimaliseren van de website-architectuur.
  • Contentstrategie: SmartRanking creëerde en optimaliseerde hoogwaardige content op basis van de zoekwoorden die waren geïdentificeerd in het zoekwoordonderzoek. Dit omvatte informatieve blogposts, artikelen en landingspagina’s die gericht waren op relevante medische behandelingen en expertisegebieden van Bergman Clinics.
  • Technische optimalisatie: Het development-team zorgde ervoor dat de website van Bergman Clinics ook SEO-technisch geoptimaliseerd was, met aandacht voor snelle laadtijden, mobiele responsiviteit en gestructureerde gegevensmarkeringen om de zichtbaarheid in zoekmachines te verbeteren.

 

SmartRanking en Nextly implementeerden geavanceerde SEO-technieken, zoals on-page optimalisatie van metadata, interne linkstructuur en website-architectuur. Ze creëerden en optimaliseerden ook hoogwaardige content, zoals informatieve blogposts, artikelen en landingspagina’s, gericht op relevante medische behandelingen en expertisegebieden van Bergman Clinics. Daarnaast zorgden ze ervoor dat de website technisch geoptimaliseerd was, met aandacht voor snelle laadtijden, mobiele responsiviteit en gestructureerde gegevensmarkeringen om de zichtbaarheid in zoekmachines te verbeteren.

Resultaten

Dankzij de samenwerking tussen Loyals Group en Bergman Clinics zijn er significante verbeteringen opgetreden. Door de UX-optimalisaties kon Bergman Clinics een intuïtievere en gebruiksvriendelijkere website aanbieden, wat resulteerde in een verhoogde conversieratio en positieve feedback van gebruikers. Met de SEO-optimalisatie van SmartRanking heeft Bergman Clinics hun online zichtbaarheid vergroot, waardoor ze beter gevonden worden door potentiële patiënten die gespecialiseerde medische zorg zoeken.

Marco

COO (Group Director)bij Loyals Groep