Inmiddels gebruikt 96% van de Nederlanders social media. Hiermee laten we zien wie we zijn, wat we doen, hoe we dat doen en waarom we dat doen. In Nederland gebruiken we vooral Facebook, WhatsApp, Twitter, LinkedIn, YouTube, Instagram, Pinterest en Snapchat. En de meeste mensen zijn een groot gedeelte van de dag online te vinden, al dan niet op social media.

Talk the talk, walk the walk

Oftewel: een enorme kans om jouw bedrijf goed neer te zetten! Veel conversaties vinden tegenwoordig plaats via social media. En of je het wilt of niet, er wordt online ook over jouw bedrijf gepraat. Onze tip: neem deel aan die gesprekken. Door het gesprek aan te gaan ontdek je namelijk echt wat er onder je doelgroep leeft en bouw je langzaam maar zeker een vertrouwensrelatie met ze op. Zonde om te laten liggen.

Let's get started

Hoe draagt social media bij aan mijn doelstellingen?

Veel bedrijven worstelen met die vraag. Op social media doen ze vaak maar wat. Soms gebeuren er dan leuke en nuttige dingen, maar het is dan maar de vraag of ze bijdragen aan het behalen van je doelstellingen. Zonde van de tijd en moeite. Tijd om echt resultaat te boeken.

Set goals and crush them

Onze Loyals-collega’s Marco Frijlink en Wilco Verdoold hebben onderzoek gedaan naar welke zakelijke doelen je kunt bereiken met social media. Ze ontwikkelden samen met de Universiteit Utrecht en tien vooraanstaande experts het Social Media Business Model.

Wat bleek? Met social media kan je bijdragen aan twaalf verschillende zakelijke doelen. Zo kun je als bedrijf social media inzetten om leads te genereren, je naamsbekendheid te vergroten, klanten te behouden, medewerkers te werven of je klantenservice te verbeteren.

Afhankelijk van je ambitieniveau raden we aan om maximaal drie doelen uit te kiezen. Bestel het boek "Zakelijke doelen bereiken met social media" hier.

Heb je hulp nodig bij het inzetten van social media?

Bij Loyals hebben we veel expertise opgebouwd op het gebied van social media. We snappen dat het lastig is om alle ontwikkelingen op de voet te volgen en je aanpak hierop af te stemmen. We helpen je daarom graag bij het opzetten van een social media strategie. Via de Loyals Academy bieden we verschillende opleidingen en workshops aan waarmee we bedrijven op gang helpen om specifieke doelen te verwezenlijken via social media.

Daarnaast kunnen we je ook adviseren over welke social media activiteiten je het beste in kunt zetten, welke kansen online adverteren jouw bedrijf biedt en wat voor type content je kunt delen. En als het lastig en tijdrovend is aan goede content te komen, kunnen we je helpen op het gebied van content creatie.

Wil je weten welke zakelijke doelen je kunt bereiken met social media en wat je daarvoor moet doen? Ga met ons het gesprek aan en ontdek welke kansen er voor jouw bedrijf liggen op het gebied van social media.

Let’s get in touch
Interesse gewekt of gewoon een vraag? neem contact op met ons
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.